Praga trip

Centru Praga

Pe scurt, despre Praga.

-Foarte frumos orașul, curat, enorm de mulți turiști. Merită vizitat.
Nu schimba bani pe stradă. Peste tot sunt afișe să fii atent la speculanți și e pe bună dreptate așa. Pe noi repede ne-a racolat unul care știa unpic românește să ne schimbe el bani.
Atenție la casele de schimb. Toate afișează 2 cursuri: unul e cel normal(23 de coroane pe euro) și unul care are mesajul ”under the limit” si e 16 coroane. Limita e 3000 de euro. Adică dacă schimbi sub 3000 de euro, îți schimbă la 16. Știu, mare hoție.
Cel mai simplu e ori să îți schimbi la hotel ori la sedii de bănci. Întreabă totuși în prealabil cât îți dau în schimbul sumei pe care o vrei.
-Hotelurile sunt scumpe. Alea care sunt la preț ok, au o calitate inferioară față de alte țări. Nu te aștepta la uber-calitate la 4 stele, nu sunt prieteni cu termopanul.
-Ia-ti de la orice Tabak Shop hartă cu Praga. Merită, orașul e mare.
-Nu are rost să te complici cu mașina. Locurile de parcare sunt peste tot cu plată, ajunge pe la 20 de euro pe zi parcarea câteva ore. Metroul, bus-urile și tramvaiele au bilete comune. 110 coroane (4,50 euro) poți să folosești oricare dintre ele o zi întreagă (24 de ore).
-Sunt oameni punctuali. Ni s-a zis de la hotel că facem 8 minute cu autobuzul până la stația de metrou. Apăi 8 minute pe ceas am făcut.

Am mai scris dacă te interesează despre Budapesta și Paris

Similar Posts:

10 thoughts on “Praga trip”

  1. La cehi sunt 3 beri puternice: Pilsner Urquell, Budweiser Budvar și Krusovice. Mie cel mai mult îmi place Krusovice și dacă nu mă înșel se găsește și în România :)

  2. Ati vazut si voi centrul si ati zis ca e tare frumos.. din pacat nu e nici pe departe frumos, inafara de cladirile vechi, e un oras ca oricare altul. Nu merita vizitat, decat daca esti arhitect. Plin de hoti, de tzepari, curve (prostitutie legalizata) si negrii ce incearca sa iti vanda ceva “dope”

Leave a Reply